Magnesium en Voeding

 

Voeding zoals het gebruik van teveel cafeïne, het drinken van veel alcohol of zelf calcium supplementen gebruiken zonder magnesium, kunnen resulteren in een sterk magnesiumtekort.

De volgende voedingsmiddelen zitten vol met magnesium

  • Amandelen – Naast dat ze rijk zijn aan magnesium zit er ook veel vitamine E in wat je immuunsysteem sterkt en invloed heeft op je ogen.
  • Erwten – Naast magnesium is de erwt rijk aan vitaminen A en C.
  • Mais
  • Broccoli – Rijk aan magnesium en vitamine C. Ook hebben studies duidelijk gemaakt dat broccoli kan helpen het risico te verlagen op ontstaan van blaas en darmkanker.
  • Havermoutpap – Geeft een boost aan omega 3 vetten en doet de cholesterol dalen. Probeer de melk eens te vervangen door amandelmelk of kokosmelk.
  • Lijnzaad
  • Magere melk
  • Tofu – Naast magnesium ook rijk aan calcium, ijzer en antioxidanten
  • Cashew noten – Bevat magnesium en is rijk aan ijzer en vitamine K
  • Bananen – Helpen om de bloeddruk te verlagen en werken gunstig op het hart.
  • Cacao

Dieet rijk aan magnesium

  • Eet minstens eenmaal per dag donkergroene bladgroenten die rijk zijn aan magnesium: broccoli, spinazie, snijbiet of groene sla
  • Eet 3x per week droge groenten zoals linzen, kikkererwten of bonen
  • Bestrooi 1 a 2 soeplepels tarwekiemen en/of gekiemde granen over de soep of salade
  • Eet dagelijks 1 stukje zwarte chocolade (>70%)
  • Eet elke dag noten: amandelen, hazelnoten, cashewnoten

Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.